NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat iskolabarát múzeumok kialakítására2009. október 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TIOP 1.2.2/09 jelű, "Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése" című pályázat.

Múzeumok és muzeális intézmények új típusú, a múzeumok és az iskolák együttműködését megalapozó és segítő fejlesztéseire igényelhető most európai uniós támogatás egy összesen csaknem 900 millió forintos keretösszegű pályázaton. A támogatás célja a múzeumokban folyó múzeumpedagógiai programok infrastruktúrájának kialakítása, vagyis oktatóterek, látványtárak, tanulmányi raktáraknak és korszerű virtuális pontok létrehozása a múzeumi terekben.

A pályázat keretében oktatóterek kialakítására, valamint virtuális pontok, látványtárak, illetve tanulmányi raktárak létrehozása lehet pályázni. Az alkotókészséget és a kreativitást fejlesztő oktatási célú közösségi terek kialakítása több módon is támogatható, így a támogatható tevékenységek közé tartozik a múzeumok belső terének átalakítása, funkcióváltása, a meglévő helyiségek korszerűsítése, valamint a projekthez kapcsolódó berendezésének és felszerelésének beszerzése is.

A konstrukció keretében működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények és fenntartóik nyújthatnak be pályázatot.

A pályázaton igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege oktatóterek kialakítása esetében 5 millió és 30 millió forint, míg a virtuális pontok kialakítása esetében pedig 5 millió és 20 millió forint között lehet. A két fejlesztési cél együttes megpályázása esetén 10 millió és 30 millió forint közötti összeg igényelhető. A látványtár kialakításához 20 millió és 70 millió, tanulmányi raktárak létrehozásához pedig 30 millió és 100 millió forint közötti európai uniós támogatást lehet igényelni. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

A pályázat benyújtására 2009. november 30. és 2010. január 15. között van lehetőség.