NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat a közművelődési intézményeknek2009. október 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelentek a TAMOP 3.2.3/09/2 és a TAMOP 3.2.3/09/2/KMR jelű, „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért 2. kör: A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában" című pályázatok.

A közművelődési intézmények szolgáltatásainak fejlesztésére, képzések és iskolarendszeren kívüli programok lebonyolítására jelent meg összesen 2,7 milliárd forintos keretösszegű európai uniós pályázat.

A konstrukció keretében elsősorban képzések és iskolarendszeren kívüli programok lebonyolítására, népszerűsítésére, résztvevők toborzására igényelhető támogatás, de a pályázat keretében támogatható a közművelődési szakemberek továbbképzése is. A támogatott képzések, programok témája széles skálán mozoghat, a nyelvtanfolyamoktól a készség- és kreativitásfejlesztő programokon, internethasználat oktatásán át az alkotótáborokig. A pályázat keretében támogathatók a képzések, programok lebonyolításához szükséges, kisebb infrastruktúra-fejlesztések, építések és eszközbeszerzések is.

A konstrukció keretében közművelődési intézmények, a közművelődési feladatellátásra a helyi önkormányzattal közművelődési megállapodást kötött szervezetek – köztük a roma közösségi házakat is –, illetve mindezen szervezetek fenntartói nyújthatnak be pályázatot.

A pályázaton igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 10 millió és 80 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 százaléka.

A pályázatokat 2009. november 15. és 2009. december 29. között lehet benyújtani.