NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a TIOP-1.2.5/09/1 kiíráshoz2009. október 30.

Az NFÜ felhívja a figyelmet, hogy a TIOP-1.2.5/09/1 „Infrastrukturális fejlesztések a minőségi oktatás, az egész életen át tartó tanulásnak a kultúra eszközeivel történő elősegítése érdekében az LHH kistérségek esélyegyenlőségéért” című konstrukció pályázati dokumentációja október 30-án az alábbi pontokon változott meg.

Sor­szám Módosított dokumentum Módosított pont Módosított szöveg

Tervezési útmutató

C10. Egyéb korlátozások a projekt tartalmával kapcsolatban

Új  szövegrész:

  • Különböző pályázati kiírásokon támogatott hasonló fejlesztések végrehajtása esetén a projektgazdának be kell mutatnia a fejlesztések és eredményeik egymástól való lehatárolását. A Lehatárolási nyilatkozatot a pályázati dokumentumokkal együtt be kell nyújtani.

A nyilatkozatban röviden be kell mutatni jelen projekt és más hasonló korábbi támogatott projektek eredményeként végrehajtott fejlesztés(ek) műszaki paramétereit, illetve azt is ismertetni kell, hogy a különböző fejlesztések révén milyen (projektenként egymástól eltérő) célokat értek el, vagy kívánnak elérni. 

Igazolnia kell, hogy a jelen pályázat kapcsán eszközölt beszerzések elszámolása jól elhatárolható a megjelölt másik nyertes projekt(ek) elszámolni kívánt költségeitől.

A lehatárolást oly módon kell megtenni, hogy az bizonyíthatóan kizárja  egy fejlesztés kapcsán a kettős finanszírozás lehetőségét.

Ha a pályázó semmilyen más pályázaton sem nyert támogatást hasonló fejlesztésre, a Lehatárolási nyilatkozatot abban az esetben is be kell nyújtania, a következő megjegyzéssel: „pályázatomra nem vonatkozik”.

A Lehatárolási nyilatkozatot minden konzorciumi tagnak be kell nyújtania, mind papír alapon, mind elektronikusan, annak tartalmát a projektvezető illetve a konzorciumi partner vezetője büntetőjogi felelőssége tudatában aláírásával igazolja.


Tervezési útmutató,

F8. Kötelezően csatolandó mellékletek

Új melléklet:

14. Lehatárolási nyilatkozat elektronikusan és papír alapon.