NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

EU-pályázat az egyetemek és a gazdaság közötti K+F-együttműködések fejlesztésére2009. október 30.

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy megjelent a TÁMOP-4.2.1-09/1/, illetve TÁMOP 4.2.1-09/1/KMR jelű, „Kutatási és technológia transzfer szolgáltatások támogatása, a felsőoktatási intézmények kutatási feltételrendszerének javítása” című pályázat.

A felsőoktatási kutatóhelyek és a gazdaság kapcsolatának erősítését, a felsőoktatási intézményekben folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzését, valamint elsősorban a matematikai, műszaki, informatikai és természettudományos k+F+I+O-profillal rendelkező felsőoktatási intézményekben a technológia- és tudástranszfer-szolgáltatások kiépítését és fejlődését szolgálja egy most megjelent, összesen 1 milliárd forintos keretösszegű európai uniós pályázat.

A konstrukció keretében elsősorban olyan módszertani fejlesztések és adaptációk támogathatók, amelyek a technológiatranszfer tevékenységét megalapozó elemzésektől új módszerek kifejlesztésén és licenc vásárlásán keresztül a kutatási eredmények adaptálásáig tartanak. A pályázat keretében olyan szolgáltatás-fejlesztésekre is lehetőség nyílik, amelyek célja többek között a technológiatranszferrel kapcsolatos kollaborációs és koordinációs tevékenységek biztosítása vagy éppen új technológiatranszfer-megoldások installációja. Mindemellett a pályázat keretében támogatás igényelhető technológiatranszfer-pilotprojektek lebonyolítására, valamint technológiatranszfer-hálózatok, illetve helyi, regionális, országos és nemzetközi gazdasági-ipari valamint transznacionális transzfer-együttműködések kialakítására is.

A konstrukció keretében államilag elismert felsőoktatási intézmények nyújthatnak be pályázatot. A felsőoktatási intézmények mellett, konzorciumi tagként az MTA kutatóintézetei pályázhatnak.

A pályázaton igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege a Közép-magyarországi régióban 100 millió és 289 millió 500 ezer forint, a konvergenciarégiókban pedig 200 millió és 500 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 90 százaléka.

A pályázatokat 2009. november 2. és 2009. november 30. között lehet benyújtani.