NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Svájci Hozzájárulás – Új turisztikai pályázati felhívások2009. október 30.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) meghirdette a Svájci Hozzájárulás legújabb pályázati felhívását turizmus témakörben. A felhívás keretén belül összesen 3 millió svájci frankra (kb. 528 millió forintra) pályázhatnak az érdeklődők.

A 2009. október 30-án megjelent kiírás a Svájci-Magyar Együttműködési Program által kiemelten kezelt két régióra, az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi régióra irányul. A támogatható fejlesztéseknek vagy a vendégbarát turisztikai szolgáltatások fejlesztését vagy a turisztikai márka- és termékfejlesztési mintaprogramokat kell megcélozniuk. A célkitűzés egészére összesen 3 millió svájci frank (kb. 528 millió forint) támogatás áll rendelkezésre. Az igényelhető hozzájárulás projektenként 1-1,1 millió svájci frank (kb. 176-194 millió forint) lehet, így összesen 3 projekt részesülhet támogatásban.

Pályázat benyújtására konzorciumok jogosultak, amelyek vezetői közhasznú szervezetek vagy központi költségvetési szervek vagy civil szervezetek lehetnek.  Turisztikai szervezetek, civil szervezetek (amennyiben a konzorcium vezetője nem civil szervezet), KKV-k bevonása kötelező, de bevonhatók továbbá önkormányzatok vagy önkormányzati társulások is. A konzorciumi partnerekkel kapcsolatos további előírások, illetve a konzorciumra vonatkozó teljesítendő referenciák a pályázati felhívásban megtalálhatók.

A pályázatok elbírálása két fordulós eljárás keretében történik majd. Jelen felhívás megjelentetésével az első forduló vette kezdetét, amelynek keretében három hónapon keresztül (2010. január 31-ig) várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a felhívásnak megfelelő projektjavaslatok benyújtását. A beérkezett ötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap áll rendelkezésre, ezt követően a magyar javaslatokat megküldik a svájci bírálóknak is, ahol ugyancsak 3 hónapot szánnak a döntésre, így hat hónap után lehet eredménye az első fordulónak.

A Pályázati felhíváshoz kapcsolódó teljes dokumentáció megtalálható az NFÜ honlapján (www.nfu.hu), valamint letölthető a következő helyről: www.swiss-contribution.hu.

Svájc - az Európai Unióval kötött megállapodás alapján - a 2004-ben az unióhoz csatlakozott tagországok számára 1 milliárd svájci frank értékben ad fejlesztési hozzájárulást, amelyből Magyarország részesedése összesen 130,738 millió svájci frank.