NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egymilliárd forintot költenek a Maty-Fehértói vízrendszerre2009. október 30.

Mintegy egymilliárd forintot fordítanak a Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztésére, a beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg, így száz százalékos uniós és állami támogatást élvez.

Dobi László, az Alsó-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, aki egyben a projektgazda is, pénteken Szegeden sajtótájékoztatón elmondta: az igazgatóság egyik fő feladata a vízkár-elhárítás, azaz az árvizek megelőzése és esetleges kezelése. Hasonlóan fontos a vízmegtartás is. Kifejtette, október elején olyan beruházás indult el, ami a térség belvíz problémáit oldja meg. Emellett megszűnnek azok az akadályok, amelyek Szeged északi részének ipari fejlesztését nehezítették.

Tripolszky Imre projektmenedzser elmondta: az 1 milliárd 63 millió forintos fejlesztés valójában a Maty-Subasai és a Maty-Fehértói vízgyűjtő együttes átalakítása. A beruházás érinti az 5-ös főút melletti fejlesztési területet, a Szeged Logisztikai Központot, a Szeged-Kiskundorozsma Ipari parkot, a RO-LA Kamionterminált és környékét, illetve a nyugati elkerülő utat. A munkálatokkal Szeged-Kiskundorozsma csapadékvíz elvezetése is megoldódik. A kivitelezést a Maty2009 Konzorcium végzi, a beruházás átadásának időpontja 2010. december 31.

Forrás: MTI