NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Négycsillagos szálloda nyílik Hódmezővásárhelyen jövőre2009. október 30.

A tervek szerint jövő augusztusban nyílik meg Hódmezővásárhely központjában a négycsillagos Ginkgo-Sas Városi Hotel – közölte Kendi Imre a beruházó SK SAS Projekt Ingatlanhasznosító és Fejlesztő Kft. egyik tulajdonosa pénteken az alföldi városban.

Az 5.600 négyzetméteres beépített alapterületű, kilencvenszobás szálloda építési költsége 1,257 milliárd forint, amelyhez a cég 377 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán – mondta a szakember az épület ünnepélyes alapkőletételekor. Hozzátette: a beruházás fennmaradó költségeit a Magyar Fejlesztési Bank hitele és a tulajdonosok önereje fedezi. Az új hotel az 1906-ban átadott egykori Fekete Sas Szálló mellett, azzal közvetlen kapcsolatban épül, s a vendégek igénybe is vehetik majd a városképet meghatározó épület szolgáltatásai – tudatta Kendi Imre. A hotelben három rendezvényterem biztosít majd helyszínt konferenciák, találkozók lebonyolításához, a vendégek kényelmét fitneszterem, szauna, szolárium, pezsgőfürdő szolgálja majd, a mélygarázsban pedig 53 parkolóhelyet alakítanak ki.

Varga Zoltán, önkormányzati miniszter az ünnepélyes alapkőletételen kifejtette, helyes döntés volt az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt céljai közé beemelni a turizmus ösztönzését. Ez az ágazat amellett, hogy hozzájárul a tartós gazdasági növekedéshez, a vidékfejlesztés hatékony eszköze is. A dél-alföldi régióban kereskedelmi szálláshely-fejlesztésre 16 projekt nyert el uniós támogatást 4,8 milliárd forint értékben, a turisztikai vonzerőt fejlesztő programokra pedig több mint 13 milliárd forint uniós forrás jut – közölte a politikus.
Lázár János, polgármester elmondta, a Ginkgo-Sas Városi Hotel építése szervesen kapcsolódik a hódmezővásárhelyiek életminőségét jelentősen javító szintén uniós támogatással megvalósuló beruházásokhoz. A következő években több milliárd forintnyi fejlesztésnek köszönhetően megújul a városközpont, az itt található kulturális intézmények, és magántőke bevonásával egy új üzleti, szórakoztató és irodaközpont is épül.

Forrás: MTI Eco