NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Hamarosan megépül az érdi szakorvosi rendelőintézet új épületszárnya2009. október 30.

Több mint 1,3 milliárd forintos európai uniós támogatással emelt-szintű kistérségi járóbeteg-szakellátó központot fejlesztenek Érden. A több mint 100 ezer lakost ellátó intézmény fejlesztésének részleteiről projektindító sajtótájékoztatón számoltak be, az eseményen részt vett Székely Tamás egészségügyi miniszter is.

Öt Pest megyei településen kezdődik meg az elkövetkező hónapokban az alap-, illetve emeltszintű járóbeteg szakellátó központok fejlesztése összesen 4 milliárd forintos uniós és hazai támogatással. Az Érdi Szakorvosi Rendelőintézet jelenleg 82 ezer lakos általános szintű szakorvosi és több mint 100 ezer lakos gondozói ellátását végzi.

A fejlesztés kapcsán egy korszerűtlen épületrész elbontásával és egy új épületszárny megépítésével – nettó 205 négyzetméter bővüléssel - kialakítják az egynapos sebészet, mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház, kúraszerű ellátások infrastruktúráját, fejlesztik a gasztroenterológiai és a radiológiai ellátást az eszközpark digitalizációjával. Az informatikai rendszer fejlesztésével megnyílik a lehetőség a telemedicina alkalmazására, integrált vezetői irányítási és elektronikus adatszolgáltató rendszer kialakítására, korszerű betegirányító rendszer létrehozására. Az épület korszerűsítése magában foglalja a teljes körű akadálymentesítést és az egész intézményre kiterjedő fűtéskorszerűsítést.

Összesen 25 milliárd forint támogatással, az ország 28 településén épülnek korszerű kistérségi járóbeteg szakellátó központok az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásainak felhasználásával.

Forrás: Orientpress Hírügynökség