NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egészségügyi központ épül2009. november 3.

Mintegy 22 millió forintból egészségügyi központot alakítanak ki Sopronhorpácson. Ebből több mint 18 millió forintot a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán nyertek el.

Az év végétől egy helyen fogadja a betegeket orvos és védőnő. Már javában dolgoznak a szakemberek, az önkormányzati hivatal épületében található helyiségeket építik át. Az 1980-as években készült épület felújítása mintegy 15 millió forintba kerül.

– A munkálatok végeztével egy helyre kerül a házi- és a fogorvos, valamint a védőnői szolgálat – mondta el az építkezés helyszínén Talabér Jenő, a település polgármestere.

 – Nagy szükség volt erre, hiszen Sopronhorpács mellett további hét település lakóit is itt látják el a szakemberek. Úgy véljük, az egészségház jelentősen javítja majd a térségben élők életminőségét. Már csak azért is, mert az épület felújításán túl, hétmillió forint értékben lehetőségünk van új műszerek és eszközök beszerzésére. A polgármester hozzátette, Sopronhorpácson a közelmúltban fejeződött be a másik két nagy önkormányzati beruházás. Közel 11 millió forintból készült el az Alkotmány utca aszfaltozása és térkövezése. A Petőfi utca pedig 3,1 millió forintból kapott új burkolatot.

Forrás: Kisalföld.hu

Egészségügyi központ épül (Sopronhorpács)