NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Akadálymentesítik a Pest megyei bíróságokat2009. november 3.

Több mint 140 millió forintot költenek hat bírósági épület akadálymentesítésére Pest megyében. A beruházási költségekből 125 millió forintot uniós forrásból fedeznek, a fennmaradó összeget az Országos Igazságügyi Tanács Hivatala biztosítja.

A beruházás a budaörsi, a váci, a gödöllői, a nagykátai, a ceglédi és a dabasi bíróságot érinti. Gödöllőn és Vácott csak év végére készülnek el az átalakítással (az előbbi helyen az előzetes kalkuláció szerint 29,6 millió, az utóbbin 22,5 millió forintot fordítottak volna az akadálymentesítésre, az összeg azóta nőtt), a többi városban a számítógépes ügyfélpult kivételével minden készen van - mondta Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság sajtótitkára.

A projektbe bevont bírósági épületek bejárata közelében egy-egy parkolót alakítottak ki mozgássérültek számára, rámpákat építettek, Braille-írásos információs táblákat helyeztek ki, s ahol erre szükség volt, speciális lifteket is beszereltek - tette hozzá Kende Katalin. A mozgássérültek számára ott alakítottak ki lifteket, ahol a bírósági tárgyalók az emeleten találhatóak (például Dabason és Vácott), míg például a budaörsi bíróság magasföldszinti tárgyalójához úgynevezett lépcsőn járó berendezéssel juthatnak fel a rászorulók, köztük a fogyatékossággal élők és az idősek.

A sajtótitkár közlése szerint a budaörsi bíróság épületét 17,6 millió, a nagykátait 12,7 millió, a ceglédit 13,2 millió, míg a dabasit csaknem 30 millió forintból korszerűsítették.

Forrás: UniósPénz.hu