NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Iskolafejlesztés Mosonszentmiklóson2009. november 3.

Európai uniós támogatással újítják meg az iskolát Mosonszentmiklóson. A 430 millió forintos összköltségű projekthez 310 millió forintot nyert a Győr-Moson-Sopron megyei község a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán - mondta Bedő Csaba polgármester kedden.

Ismertetése szerint a beruházás eredményeként a jelenleg két épületben tanuló alsó és felső tagozat egy helyre kerül. Az alsósok iskolaépületét felújítják, s szomszédságában új szárnyat emelnek a felső tagozatosok számára. Az új épületrészben egyebek között számítástechnikai, idegen nyelvi, kémiai szaktantermek, továbbá négy tanterem, könyvtár és orvosi szoba kap helyet. Az oktatási intézmény fűtését alternatív energiaforrással, földhő felhasználásával oldják meg. A polgármester reméli, hogy ez a fűtési mód jelentős költségmegtakarítást hoz az önkormányzatnak. A földhő felhasználáshoz szükséges fejlesztés nyolc-tíz év alatt térül meg.

A kivitelezés már megkezdődött, a munkálatok idején az alsó tagozatosokat közösségi létesítményekben helyezték el. A korszerű iskolát a tervek szerint jövő ősszel veheti birtokba a kétszáz kisdiák. A polgármester szólt arról, hogy a beruházás keretében felújítják a napközi otthont és annak konyháját is, kicserélik a nyílászárókat a orvosi rendelőben. A teljes projekthez 40 millió forint önrésszel járult hozzá a 2500 lakosú település önkormányzata, a fennmaradó 80 millió forint fedezésére pedig hitelt vesznek fel - mondta a polgármester.

Forrás: MTI