NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrásból fedezik a Gyáli patak vízgyűjtőjének rekonstrukcióját2009. november 4.

Kiemelt környezetvédelmi fejlesztésként a Gyáli patak vízgyűjtőjének több mint 1,2 milliárd forintba kerülő korszerűsítését teljes mértékben uniós forrásból fedezik - áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Gyáli patak rekonstrukciója elnevezésű projekt egyike az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül támogatott beruházásoknak - derül ki a közleményből, mely szerint eddig összesen - a gyálival együtt - 253 támogatási szerződést kötöttek meg több mint 1620 milliárd forint értékben.

A vízgyűjtő rekonstrukciójának célja egyebek mellett a vízelvezetés biztonságának növelése, a meder terület-használati igényekhez igazodó kiépítése, illetve a megfelelő ökológiai állapot megteremtése a térségben - olvasható az NFÜ közleményében. A 2012-re befejeződő beruházás révén a gyáli és monori kistérség területén élők, illetve a vállalkozók életminősége közvetlenül is javul. A fejlesztés területén gazdálkodók biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezeti hatásokkal számolhatnak munkájuk során, a környéken beruházók pedig élhetőbb, tisztább környezetet biztosíthatnak beruházásaik számára.

Forrás: MTI