NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Megújuló energia alapú térségfejlesztés" (KEOP 4.3.0) pályázat2009. november 5.

Egyeztetési időszak: 2009. november 5. - november 15.

A megújuló energiaforrások alkalmazása azonban nem kizárólag a környezet védelméhez, illetve az energiapolitikai kihívásokra adható válaszokhoz kapcsolódhat. A helyi megújuló energiaforrásokon nyugvó energiatermelő, illetve felhasználó kapacitások kiépítése hozzájárulhat az adott térség gazdasági, infrastrukturális megerősödéséhez, fejlődéséhez, a foglalkoztatási helyzet javításához és ezzel együtt az érintett település, térség népességmegtartó képességének fokozásához is.  

E lehetőségekből kiindulva a KEOP-2009-4.3.0 „Megújuló energia alapú térségfejlesztés” elnevezésű konstrukció célja a megújuló energiaforrás-felhasználáson alapuló, a megvalósítás helyszínének tekinthető környezetben térségfejlesztő hatású mintaprojektek megvalósításának és kommunikációjának támogatása, előkészítésének és megvalósításának szakmai segítése, továbbá finanszírozása (vissza nem térítendő formában).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat november 15-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.