NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egymilliárdos egészségügyi beruházás indul Sarkadon2009. november 5.

Majdnem egymilliárdos beruházásból megvalósuló egészségügyi létesítmény alapkövét helyezték el Sarkadon. A kistérségi járóbeteg-szakellátó központ 986 millió 496 ezer 599 forintból épül meg jövő augusztus derekára.

A sarkadi kistérség az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) pályázati kiírásán 936 millió 843 ezer 874 forint támogatást nyert a beruházás megvalósítására, ehhez saját erőként 49 millió 652 ezer 725 forintot társítottak. A kistérség kilenc települése által alkotott Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. így egy 1500 négyzetméter alapterületű szakellátó központot építtet a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezővel, a Strabag-MML Kft.-vel — derült ki az ünnepélyes alapkőletételen.

A kormány képviseletében megjelent dr. Ujhelyi István kifejtette: az ÚMFT célja az építés, a teremtés. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szavaiból az is kiderült, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében országosan 23 helyszínen, mintegy 21 milliárdos támogatást biztosítanak kistérségi járóbeteg-szakellátó központot építésére. Az államtitkár beszámolója szerint Békés megyébe az ÚMFT keretében 89 milliárd forint érkezik, 1278 nyertes pályázatnak köszönhetően.

Tóth Imre polgármester elsősorban azoknak köszönte az ünnepélyes alapkőletétel lehetőségének megteremtését, akik kiálltak a sarkadi kistérség megmaradása érdekében, hiszen amint fogalmazott, ellenkező esetben nem jöhetett volna létre a beruházás.

Kővári Arnold műszaki és beruházási osztályvezető szavaiból derült ki, hogy a létesítményben 19 szakrendelő lel otthonra és egy 10 ágyas, egynapos kórházat is kialakítanak. A Béke sétányon megvalósuló beruházás keretében 100 parkolóhelyet építenek ki.

Forrás: Békés Online