NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Nagykanizsa: zöld út a húszmilliárdos programnak2009. november 6.

Uniós és központi források segítségével egy közel 20 milliárd forint értékű, átfogó városrehabilitációs program kezdődhet Nagykanizsán - erősítette meg a Napi Gazdaság című lap információit Marton István polgármester.

A beruházás egyik legfontosabb eleme a belváros teljes rekonstrukciója, amelyre több mint 2 milliárd forintot költenek. Teljesen új arculatot kap a Nagykanizsa-Szombathely vasútvonal által határolt egész terület. Mindemellett az első ütem keretében megépül a belső körgyűrű még hiányzó - a Zrínyi és a Teleki utcát összekötő - szakasza, körforgalom lesz a Huszti téren, összekötik az Arany János és a Királyi Pál utcát, de a program része lesz az Erzsébet tér teljes átépítése is. Megújul a belváros összes tere, járdája, parkja, autóbusz-megállója, sőt szökőkútja is. Az első ütem legjelentősebb építkezéseivel 2010-re végeznek.

Ezzel párhuzamosan elkezdődik a második és a harmadik ütem előkészítése is, amelyek várhatóan 2012-ben fejeződnek be. A polgármester elmondta, a régi épületek bontása már elkezdődött. Az építkezés tavasszal, a teljes térséget érintő szennyvízcsatorna-hálózat kialakításával indul. A beruházás értéke az új tisztítóművel együtt eléri a 12,5 milliárd forintot. Mindemellett teljesen átépítik és bővítik a kiskanizsai városrész egészségházát, az egyik volt helyi laktanya épületéből pedig csaknem félmilliárd forintos költséggel inkubátorházat alakítanak ki, elsősorban a helyi kkv-k számára. Marton István hozzátette, arról is végleges döntés született, hogy a térségi integrált szakképző központ infrastruktúrájának kialakítására 1 milliárd forintot költenek.

Forrás: Napi Gazdaság