NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb projekt kezdődött meg a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében2009. november 6.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására.

Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg.

A törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskola megújulásához csaknem 320 millió forint támogatást nyújt a Nemzeti Iskolafelújítási Program. A beruházás ünnepélyes alapkőletételére november 6-án, pénteken került sor Törökszentmiklóson. Az eseményen elmondott köszöntőjében Molnár Csaba kancelláriaminiszter hangsúlyozta:

- Az iskola a szocializáció többi intézményével – elsősorban a családdal – együtt formálja a következő generációk értékeit, normáit, magatartási és viselkedési módjait, mindezeken keresztül a jövő társadalmát. A jövő társadalma pedig csak ott van, ahol annak bázisát a minőségi oktatás adja, ezért az oktatás napról napra való fejlesztése különösen kiemelt feladat. – tette hozzá a miniszter.

Molnár Csaba megemlítette: Jász-Nagykun-Szolnok megyében 15 óvoda és iskolafelújítási projekt valósulhat meg  2011-ig, melyhez 5,3 milliárd forint támogatást nyújt a program. Négy projekt kivitelezése már megkezdődött, ezek egyike a törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskola rekonstrukciója. A törökszentmiklósi testnevelő tagozatos iskola felújítása során többek között az iskolaépület korszerűsítésére és tantermekkel való bővítésére kerül sor. Az épületben számítástechnika terem és nyelvi labor kerül kialakításra, valamint a meglévő sportudvar is megújul. A felújítás során teljes körűen akadálymentessé válik az intézmény. A kibővülő aula elegendő közösségi teret kínál majd az iskolába járó növekvő létszámú tanulók számára. A fejlesztés keretében oktatási és informatikai eszközök fogják segíteni mind a tanárok, mind a diákok munkáját. A fenntartási költségek csökkentése érdekében elvégzik az iskola homlokzatának hőszigetelését is.

Forrás: MTI