NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a felújított iskolák Győrújbaráton2009. november 8.

A XXI. századi közoktatási környezet kialakítása a győrújbaráti iskolában javítja a településen élő kisdiákok esélyeit a jövőbeni boldogulásra - mondta Molnár Csaba kancelláriaminiszter a beruházás átadási ünnepségén vasárnap.

A politikus hangoztatta: megfelelő infrastrukturális feltételek is szükségesek a minőségi oktatás fejlesztéséhez. Ezek kialakítását segíti a kormány iskolafejlesztési programja, amelynek keretében országosan 365 iskola és óvoda újul meg több mint 105 milliárd forintos uniós és hazai forrásból 2011-ig. A munkálatok 215 oktatási intézményben már megindultak, s két tucat iskolában be is fejeződtek.

Győr-Moson-Sopron megyében ez a program húsz intézményt érint, 3,7 milliárd forintot meghaladó invesztícióval. Győr megyében elsőként a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Művelődési Központ (ÁMK) iskolája szépült meg, közel 340 millió forintos beruházási összegből. Ehhez mintegy 305 millió forintot nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programja keretében

A fejlesztési összegből egyebek között bővítették és modernizálták az ebédlőt, a melegítő konyhát, új tantermet alakítottak ki, és az épületet teljes körűen akadálymentesítették, illetve hőszigetelték. Az elektromos és gépészeti rendszert pedig rekonstruálták. Az ÁMK-hoz tartozó óvoda új csoportszobával és tornaszobával bővült, az épületet hőszigetelték, a főző konyhát felújították. Az iskolában 370 kisdiák tanul, az óvoda 240 kisgyerek gondozására képes.

Molnár Csaba ünnepi köszöntőjében szólt arról, hogy Győrújbarát néhány év alatt 730 millió forint fejlesztési támogatáshoz jutott 26 nyertes pályázat révén. Közülük többet helyi mikro-, kis- és középvállalkozások nyertek el, amelyek fejlesztéseikkel munkahelyet is teremtettek. A kancelláriaminiszter Juhászné Árpási Irma polgármesternek az önkormányzati tárca "A köz szolgálatáért" érdemjel ezüst fokozatát nyújtotta át az ünnepségen a falu fejlesztéséért végzett munkája elismeréseként.

Forrás: MTI