NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több mint kétmilliárd forint a harkányi gyógyfürdőkórház újítására2009. november 6.

Több mint 733 millió forintból újulhatott meg a – 60 százalékban a megyei önkormányzat tulajdonában lévő, de az integrációban nem érintett – harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház „B” és „C” jelű épületszárnya.

Mindebből közel 129 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás. Az ünnepélyes átadást pénteken tartották a fürdővárosban. A pénzből a kórház két épületének teljes felújítására és berendezésének cseréjére került sor. Az energiatakarékossági intézkedések sorában hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és fűtésszabályozást is végrehajtottak.

A harkányi kórház az itteni gyógyvízre alapozva mintegy fél évszázada működik, mára az ország második legnagyobb mozgásszervi panaszokat kezelő intézménye lett, évente csaknem ötezer beteget fogadnak, kétszáznyolcvan ágyon. Harkányban az elmúlt években a régió legnagyobb egészségügyi beruházása valósult meg.

Korábban egy HEFOP-os pályázatnak köszönhetően 1,35 milliárd forintból felújították a több mint százéves „A”jelű épületszárnyukat, és folyamatban van a balneoterápiás épület, a néhai Ilona-fürdő felújítása is.

Forrás. BAMA.hu