NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrásokból újult meg a győrújbaráti iskola és óvoda2009. november 9.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programja az elmúlt ötven év legnagyobb iskola- és óvodafelújítási programja, amelynek keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése valósul meg, megközelítőleg 105 milliárd forint értékben. A győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc székhelyiskolájának és tagóvodájának felújítását és funkcionális bővítését több mint 305 millió forinttal támogatja az unió.

Az Új Magyarország fejlesztési Terv keretében Győr-Moson-Sopron megyében 20 óvoda és iskolafelújítási projekt valósulhat meg 2011-ig, több mint 3,7 milliárd forint támogatással. Ezek közül elsőként adták át a felújított győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodát.

A győrújbaráti projekt átfogó célja az óvódás gyermekek és az iskolában tanulók számára XXI. századi nevelési-oktatási körülmények megteremtése, korszerű oktatási módszerek bevezetése és az egyenlő esélyek megteremtése. Konkrét célja a többcélú intézmény győrújbaráti óvodájában és általános iskolájában az eszközállomány bővítése, az épületek infrastrukturális megújítása, és férőhely növelése, valamennyi fogyatékosságra kiterjedő komplex akadálymentesítése, energiahatékony korszerűsítése, az épület és az udvar biztonságossá és egészségessé tétele.

Az óvoda épületének teljes körű komplex akadálymentesítésére, energiahatékony felújítására, fizikai állagának javítására és funkcionális bővítésére került sor a felújítás során. Az épület bővítéseként az új épületszárnyban az eddig hiányzó tornaszoba került kialakításra. A korszerűsítés keretében átalakításra került, a követelményeknek mindezidáig nem megfelelő főzőkonyha is.

Az iskolában az épület komplex akadálymentesítése, energiahatékony felújítása, fizikai állagának javítása és bővítése valósult meg. Korszerű, az iskolai létszámra méretezett étterem és aula került kialakításra, több lett a tanterem és alapterületük is bővült.
A korszerűsítés keretében az épület infokommunikációs eszközökkel történő ellátása is megtörtént.

Jelen projekt keretében az óvodai és az iskolai korszerűsítéshez és bővítéshez szükséges, tanulói székek és asztalok, szekrények és tárolók kerültek beszerzésre, hisz az eddig használatos iskolabútorok nagy része svéd és máltai adományokból került korszerűsítésre tíz éve. Udvari játékokkal, sporteszközökkel is gazdagabb lett az intézmény, valamint tereprendezési munkákra is sor került.