NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Iskolabővítés-és felújítás kezdődött Nyírcsaholyban2009. november 9.

Közel 173 millió forintos uniós támogatás jóvoltából bővülhet és újulhat meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholy általános iskolája.

A 208 milliós beruházás során tornateremmel, szaktantermekkel bővül az intézmény, de elvégzik az iskolaépületek energiatakarékossá történő átépítését is.
Jelenleg a 220 gyerek oktatása három régi épületben zajlik, melyek fenntartása koruk és állapotuk miatt már nem gazdaságos - indokolta a fejlesztés szükségességét az MTI-nek Hanusi Péter, a település polgármestere hétfőn. A község vezetése ezért döntött az iskolaszárnyak felújítása mellett, amikhez hat szaktantermet, tornatermet és kiszolgálóhelységeket építenek meg. A polgármester hozzátette: bár a felújítandó, és az új épületek egy nagy alapterületű aulával kapcsolódik majd egymáshoz, ám kevesebb területet kell majd üzemeltetni, mint a régi épületekben együttvéve. Az iskola jövőbeni energiatakarékos működését emellett négy hőszivattyú, valamint az épület tetején lévő napkollektorok és a kicserélt nyílászárók biztosítják.

A beruházás összköltsége 208 millió forint, melyhez közel 173 millió forintos uniós támogatást nyert el Nyírcsaholy - mondta Hanusi Péter. Az informatikai és a tornatermi eszközbeszerzés mintegy 20 milliós költségeit szintén pályázati pénzből fedezik. A beruházás várhatóan december közepére készül el, a kiegészítő munkálatok azonban csak tavasszal fejeződnek be.

Forrás: MTI