NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Épülő látványosságok2009. november 12.

Többszintes fedett állatpark és ócenárium, óriáscsúszdás fürdőkomplexum, tematikus élményfürdő: gőzerővel készülnek Magyarország új turisztikai látványosságai, amelyek uniós forintmilliárdok segítségével épülhetnek meg.

Jövőre a tervek szerint nyolc úgynevezett kiemelt turisztikai beruházás valósulhat meg szerte az országban az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretén belül.

A kiemelt projektek olyan stratégiai jelentőségű beruházások, amelyek hazánk emblematikus kínálati elemeiként jelenhetnek majd meg a turisztikai piacon, és versenyelőnyhöz juttathatják hazánkat a külföldi vendégekért folyó küzdelemben.

A kiemelt beruházásokban érdekelt piaci szereplők szerint a hasonló kaliberű projekteknek akár 25 év is lehet a közvetlen megtérülési idejük, ám az attrakciók a különböző rájuk épülő szolgáltatók, hotelek, vendéglátóhelyek által az egész térség gazdaságát felpezsdíthetik, munkahelyeket teremthetnek, az érintett önkormányzatoknak pedig milliós nagyságrendű pluszadóbevételt generálhatnak.

Forrás: Világgazdaság

Épülő látványosságok - Világgazdaság