NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Turisztikai fejlesztések Lenti térségében2009. november 11.

Mintegy 66 millió forint uniós támogatást nyert el Lenti Kistérség Többcélú Társulása turisztikai kínálatbővítésre tizenöt konzorciumi partner; civil szervezetek, egyesületek, egyéni vállalkozók, önkormányzatok bevonásával - tájékoztatta Németh Imre, a társulás igazgatója szerdán az MTI-t.

A támogatási szerződést - az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében - szerdán írták alá.

Az igazgató elmondta: a öko- és aktív turisztikai programok megvalósításának teljes összköltsége várhatóan 80 millió forint lesz. Kifejtette: a térségben 150 kilométeres gyalogos túraútvonalat és 25 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat építenek ki, tanösvényt létesítnek. Nova térségében kilátót emelnek, Gutorföldén és Szilvágyon erdei tornapálya készül. A kistolmácsi kisvasút és a hetési kerékpárútvonal mentén információs táblákat helyeznek el. Új turisztikai kínálatot jelent majd a térségben a három nordic walking pálya is. Az osztrák és a német turisták gyakran keresik fel a térséget, de az elmúlt években inkább a magyar vendégek száma emelkedett jelentősen.

A kínálatbővítéssel a pihenni vágyóknak és a turistáknak egyaránt szeretnének még több élményt biztosítani - emelte ki.  Az igazgató elmondta: a bakancsos, kerékpáros turizmus eddig is közkedvelt volt a térségben, az elmúlt 5-10 esztendőben pedig kialakult a borturizmus is. A látogatók számára mindig is vonzerőt jelentett a Lenti gyógyfürdő, a lovas paradicsom Gutorfölde és Rádiháza környékén, a Szapáry Kastély és a vízimalom, a vétyemi ősbükkös, a Cseszt Regélő Aktívpark - sorolta Németh Imre a környék nevezettességeit.

Forrás: Népszava Online