NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

276 millió a közösségi közlekedésre2009. november 11.

A Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulása közösségi közlekedés fejlesztésére nyert nagy összegű támogatást- tájékoztott Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere, országgyűlési képviselő.

A projekt megvalósulása révén az érintett településeken Ásotthalomon, Domaszéken, Mórahalomon, Pusztamérgesen, Röszkén, Ruzsán, Zákányszéken felújítják és akadálymentesítik a központi buszvárót , új megállókat , buszfordulókat, buszmegállókat, buszöblöket valamint buszparkolót is építenek.

A projektre nyert több, mint 276 millió forint uniós támogatás nem fedezi a beruházás teljes költségét. Az önkormányzatoknak 70 millió forintot kell hozzátenni a nyert összeghez, így lesz teljes a 340 millió forintos költségvetés.

Eredményeként jelentősen javulnak a közösségi közlekedés feltételei, különös tekintettel az érintett népesség 37,5%-át adó külterültei lakosságra. Az infrastrukturális fejlesztést komplex programmá teszi az egységes arculati elemekkel készülő tájékoztatási és információs rendszer (informatikai hálózat és információs táblák, egységes közlekedési kiadvány megjelentetése), valamint az elérhetőséget javító kerékpártárolók kihelyezése a köz -és csomópontokban. Az akadálymentesítéssel és a szelektív hulladékgyűjtők kihelyezésével hangsúlyt kap a fenntarthatósági elveknek való megfelelés is.

Forrás: Promenád.hu