NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felújították a Taksonyt Bugyival összekötő utat2009. november 12.

Átadták csütörtökön a Taksonyt Bugyival összekötő, 13 kilométeres útszakaszt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtökön az MTI-vel.

Az NFÜ közleményében - Varju László gazdasági államtitkárt idézve - hangsúlyozza: az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával létrejövő beruházásban olyan műszaki megoldásokat alkalmaztak, amelyek az erős teherforgalom ellenére is biztosítják a biztonságos közlekedést. Hozzáteszik: a Taksonyt Bugyival összekötő utat a kavicsbányák közelsége, illetve az ebből fakadó nagy teherforgalom tette tönkre, ezért az építkezés során az általában autópályák építésekor alkalmazott bazaltbeton szerkezetet használtak.

Az NFÜ tájékoztatása szerint az útszakasz felújítása része a Regionális Operatív Programok 2007-2008. közötti akciótervének, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaira támaszkodik. Az útfelújítási program 73 projektének keretében összesen 1.114 kilométernyi mellékutat újítanak fel, mintegy 50 milliárd forintos ráfordítással. A felújítások projektgazdája a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: MTI Eco