NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újjáépül a történelmi belváros Zalaegerszegen2009. november 13.

A történelmi belváros újjáépítésére, teljes funkcionális és építészeti megújítására közel 900 millió forint uniós támogatást nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Operatív Program pályázatán a zalaegerszegi önkormányzat - jelentette be Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere sajtótájékoztatón pénteken a támogatási szerződés aláírása alkalmából.

A beruházás teljes költsége meghaladja a 1,5 milliárd forintot. A program során felújítják a Piac teret, ahol 74 férőhelyes mélyparkolót építenek ki és megkezdődik a csipkeházak rekonstrukciója is. Felújítják a Kossuth utca Kisfaludy és Petőfi utca közötti szakaszát, belső tehermentesítő utat alakítanak ki az Október 6. tér és a Vágóhíd utca között. A rekonstrukciós munkák2010 elején kezdődnek el és várhatóan 2011 szeptemberében fejeződnek be.

A város polgármestere elmondta; a történelmi belváros újjáépítése, teljes funkcionális és építészeti megújítása régóta dédelgetett álma a városnak. A Piac tér - tágabb értelemben a történelmi belváros - rekonstrukcióját csak a Kazinczy tér forgalmának csökkentésével lehetett megvalósítani. A vasúti nyomvonal áthelyezésével lehetővé vált a Kazinczy tér forgalmát részben kiváltó alternatív közlekedési folyosó kialakítása.

Forrás: MTI Eco