NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrásokból valósult meg az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztése2009. november 18.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programja az elmúlt ötven év legnagyobb iskola- és óvodafelújítási programja, amelynek keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése valósul meg, megközelítőleg 105 milliárd forint értékben. Az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola megújulását 250 millió forinttal támogatta az Unió.

A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében Pest megyében 1,24 milliárd forintból 6 alapfokú oktatási nevelési intézmény épült vagy újult meg. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében pedig a Közép-magyarországi régió 11,6 milliárd forint értékben, 46 már megkezdett közoktatás fejlesztési projekttel rendelkezik.

A november 18-án átadott érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex korszerűsítésének alapvető célja a hátrányos helyzetű gyermekek minőségi oktatási körülményeinek megteremtése volt, valamint az integrált oktatás megvalósítása az esélyegyenlőség jegyében. 

A kompetenciafejlesztésre alkalmas legkorszerűbb eszközök beszerzésével megújult tartalmi és módszertani programok kerültek bevezetésre a versenyképes tudás megszerzésének érdekében. Fontos szempont volt a racionális működés kialakítása a környezetvédelem, és fenntarthatóság jegyében.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola Érd Megyei Jogú Város demográfiailag növekvő Tusculanum településrészén található, kertvárosias beépítésű lakóterületekkel körülvéve. Az iskola eredetileg 4 épületben működött, 3 téglaépületben és 1 "forfa" épületben, melyek műszaki állaga erősen kifogásolható volt. A felújítással megoldódik a tanulók kényelmes elhelyezése, nem kell többet tanórát tartani az öltözőkben. Biztosítva lesznek a kiszolgáló helyiségek, a fűtésszabályozás, és megújult az iskola főzőkonyhája is.

A mára befejeződött komplex fejlesztéssel az iskola egy épülettömbben működik, a XXI. századi követelményeinek tökéletesen megfelelően és a befogadó képessége 700 főre bővült, mellyel megoldódott Érd krónikus oktatási helyhiánya. A megvalósított fejlesztések lehetővé tették, hogy az intézmény az egészségnevelési, közegészségügyi, esélyegyenlőségi, környezetnevelési és minőségirányítási programjainak teljesen eleget tudjon tenni, és egy kiemelkedően színvonalas oktatási programot lásson el.