NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Új tanulási formák és rendszerek – Digitális Középiskola program" (TAMOP 3.2.1.B) pályázat2009. november 19.

Egyeztetési időszak: 2009. november 19. - november 30.

A pályázat célkitűzése olyan tanulást támogató új, fenntartható megoldás elterjesztésére irányul, amely korábban nem volt jelen a közoktatás intézményeiben. Cél, hogy az egyes intézményekben történő felhasználása egyrészt csökkentse a tanulási kudarcokat, a tanulók lemorzsolódását, másrészt képessé tegye az egyes intézményeket (és pedagógusaikat) arra, hogy a tanulás világától már eltávolodott tanulókat újból sikeresen be tudják vonni az oktatásba.

A program olyan hálózatos intézményi modell elterjesztését célozza meg, amely az iskolarendszert korábban elhagyó, hátrányos helyzetű (fiatal) felnőttek számára nyújthat lehetőséget az érettségi megszerzésére.

A TÁMOP-3.2.1/1/A kiemelt projekt teremti meg a konstrukció egységes központi szolgáltató, koordinatív, támogató rendszerét, biztosítja azokat a szakmai szolgáltatásokat és szakmai garanciákat, amelyek a minőségi oktatási szolgáltatást garantálhatják.

A pályázat a pilot szinten már kipróbált „Digitális Középiskola – az interneten szervezett iskola” új tanulási út széles körű elterjesztését támogatja.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat november 30-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.