NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Hulladékhasznosítási célú technológia fejlesztés" (GOP 2.1.4./H, KMOP 1.2.4./B) pályázat2009. november 19.

Egyeztetési időszak: 2009. november 19. - december 2.

A konstrukció célja a hulladék anyagában történő és energetikai hasznosításának elősegítése, a hulladékból származó másodnyersanyagoknak és termékeknek egyre nagyobb mértékű piaci megjelenítése, valamint nyers- és alapanyagként történő felhasználása, továbbá a hulladékégetéskor felszabaduló energia költséghatékony kinyerése és hasznosítása.

A cél elérésének módja: a vállalkozások hulladék hasznosításra irányuló meglévő és új tevékenységeinek támogatása, a hulladékok jegyzékéről szóló 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet 01 és 03-20 főcsoportjaiba tartozó és elkülönítetten gyűjtött hulladék fajták anyagában történő  hasznosításának elősegítése, beleértve a hulladékból készült piacképes termékek előállításának, piacra jutásának támogatását is, valamint a hulladék energiatartalmának kinyerésére és hasznosítására irányuló fejlesztések megvalósítása.

Jelen támogatás segítségével létrejövő fejlesztéssel az érintett piaci szektor hazai szereplőinek lehetősége nyílik a meglévő hulladékhasznosító tevékenységük fejlesztésére, illetve az új hulladékhasznosító tevékenység kialakítására, valamint a jól értékesíthető, nagyobb hozzáadott értékű, piacképes termékek gyártására és értékesítésére, pozitív hatást gyakorolva ezzel a hazai gazdaságra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat december 2-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.