NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

A "jövő iskolájává" vált az átépített érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola2009. november 18.

Befejeződött az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztése. A 250 millió forintos uniós támogatást is magába foglaló, „jövő iskolája” elnevezésű projekt eredményeként bővítésre és rekonstrukcióra került sor, de az oktatás szerkezete is változik - közölte az MTI-vel szerdán Völgyi Gábor, a műszaki lebonyolításért felelős cég ügyvezetője.

A korábban öt korszerűtlen épületben működő általános iskola teljes körű átalakítását a megyei jogú város gyermeklétszámának dinamikus bővülése indokolta- mondta elöljáróban a Volmer Kft ügyvezetője. Az építkezés fedezetéül az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán nyert 250 millió, valamint az érdi önkormányzat által biztosított közel 500 millió forint szolgált. A rendelkezésre álló összegből az iskola korábbi, 2700 négyzetméteres területét 4130 négyzetméteresre bővítették, így a 24 tanterem mellett hat csoportszoba, három szaktanterem, nyelvi labor, természettudományi és informatikai előadó, valamint orvosi szoba és egy sportudvar is helyet kapott az új bútorokkal és felszerelésekkel ellátott oktatási intézményben - mondta Völgyi Gábor. Hozzátette: a múlt év májusában indított beruházást szakaszosan adták át, ennek köszönhetően az oktató-nevelő munka nem szenvedett csorbát és a tanítást is rendben megkezdhették szeptemberben.

Marosánné Gáti Gabriella igazgató szerint az általa vezetett intézményt méltán tartják a jövő iskolájának, hisz a korszerű eszközöknek és a tágas tereknek köszönhetően minden diák érdeklődési körét maradéktalanul ki tudják elégíteni. Példaként említette az aulában épített színpadot, amely a jövőben a tánc- és dráma tantárgyak színtere lesz. Az esélyegyenlőség biztosításán és az oktatás tartalmi megújításán túl szerkezetváltásra is sor kerül. Jövő szeptembertől az általános iskolai képzés mellé négy évfolyamos gimnáziumi képzés csatlakozik - közölte az iskolaigazgató.

Forrás: 168 Óra Online