NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a felújított szécsényi iskolát2009. november 19.

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében megújult általános iskolát adta át a Nógrád megyei Szécsényben Molnár Csaba, kancelláriaminiszter csütörtökön.

Szécsény 545 millió forintos beruházásban valósítja meg az óvoda- és iskolakorszerűsítést - mondta Serfőzőné Fábián Erzsébet. A projekt első részeként 200 millió forintból zajlott az iskolai fejlesztés. Ennek keretében felújították a gépészeti rendszert és az elektromos berendezéseket, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és korszerűsítették a fűtési rendszert. Megtörtént a teljes akadálymentesítés, és megújult a sportpálya is.
   
A polgármester szavai szerint "szinte csak a falak maradtak a régiek" az 1980-ban épült II. Rákóczi Ferenc Összetett Iskola általános iskolájában. Az intézményben 18 osztályban közel 500 gyerek tanul. Nagylóc és Nógrádszakál felső tagozatosai is Szécsényben tanulnak, mert 2007-ben az önkormányzatok iskolatársulást hoztak létre. A szécsényi program következő lépéseként egy épületben helyezik el a jelenleg három helyen működő óvodát, ehhez 200 férőhelyes óvodává és 15 férőhelyes bölcsődévé építik át a Magyar úti intézményt. A jelenleg is zajló beruházást 2010 nyarán adják át.
   
A Szécsényben tiszteletbeli rákóczissá avatott kancelláriaminiszter az elmúlt 50 év legnagyobb iskola- és óvoda-felújítási programjának nevezte az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében zajló programot.

Molnár Csaba elmondta: az országban 365 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése történik meg 2011-ig, erre a kormány 105 milliárd forintot költ hazai és uniós forrásokból. Észak-Magyarországon 66, Nógrád megyében 20 intézmény érintett a programban, közülük a szécsényi az első, ahol elkészült a fejlesztés, de másik 11 intézménynél is zajlik már a beruházás - tette hozzá.

Forrás: Origo.hu