NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lezárult a kétszázmilliós közlekedési fejlesztés2009. november 17.

Csaknem 200 millió forintos közlekedésfejlesztési beruházás zárult le a napokban Debrecenben. A projekt részeként 47 buszmegállót felújítottak, akadálymentesítettek és úgy alakítottak át, hogy méreteiben igazodjon a nyár óta közlekedő új városi buszokhoz.

A 90 százalékban uniós forrásokból finanszírozott projekt lezárultával a debreceni buszmegállók 40 százaléka vált akadálymentessé - mondta  Pajna Zoltán, a város alpolgármestere, aki hozzátette, hogy a 193,5 millió forintos költségekből 174 milliót az Észak-Alföldi  Operatív Programon nyertek, ehhez az önkormányzat 19,4 milliós önerőt tett hozzá. A projekt részleteiről szólva kitért rá: összesen 40 autóbusz és trolibuszmegállót újítottak fel, 7 új buszöblöt építettek és 11 új utasvárót alakítottak ki. A megállók kiválasztásánál elsősorban a forgalmi adatokat és lakossági igényeket vették figyelembe.

A megállókat új technológiával építették: speciális időtálló szegélyekkel igazították a padkák magasságát a buszok padlószintjéhez, így kerekes székkel is használhatók, a vakok számára pedig az első ajtót domború térkővel jelzik. A megállókban aszfalt helyett térburkolatot fektettek le, ami időtálló és környezetbarát megoldás.

Forrás: UniósPénz.hu