NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult a bükki "panoráma út" Heves megyei szakasza2009. november 19.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjai keretében, összesen 1100 kilométernyi alsóbbrendű út felújítása történt vagy történik meg a 2008-2010-es időszakban - jelentette ki Molnár Csaba, amikor csütörtökön Felsőtárkányban felavatta a Bükkön átvezető úgynevezett "panoráma" út Heves megyei szakaszát.

Az országosan 183, 1100 kilométernyi 4-5 számjegyű útszakasz rekonstrukciójára, mintegy 50 milliárd forintot fordítanak a program végrehajtása során - közölte a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. Ezen belül az Észak-magyarországi régióban összesen 320 kilométernyi alsóbbrendű út felújítása történik meg 13,5 milliárd forint felhasználásával - tette hozzá.

A most elkészült projekt az Egert, Felsőtárkányon és Hollóstetőn át Miskolccal összekötő, a Bükk hegységen átvezető 2505-ös számú út Heves megyei, Felsőtárkány és a megyehatár közötti 19 kilométeres szakasza. A rekonstrukcióra 702 millió forintot fordított a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kancellária miniszter hangsúlyozta, hogy a felújítás nem pusztán a környéken élő, mintegy 60 ezer ember életét könnyíti meg, hanem turisztikai szempontból is értékes tájakat tár fel a látogatók előtt. A Bükk természeti látványosságai iránt érdeklődők közlekedése gyorsabbá, komfortosabbá válik. Ily módon fontos állomás a térség turisztikai és gazdaságfejlesztésében - mutatott rá a politikus.

Szerencsi Gábor az Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója arról szólt, hogy az út teherbírása már nem felelt meg a kor forgalmi igényeinek, a felülete kátyús, egyenetlen és balesetveszélyes volt. A rekonstrukció keretében kiszélesítették, és mintegy 20 ezer tonna aszfalttal erősítették meg a burkolatot, kicserélték a szalagkorlátokat, új közlekedési táblákat telepítettek, illetve megtörtént három, vízmosásokon és patakmedreken átvezető híd felújítása is - mondta az igazgató. Az Észak-magyarországi régión belül Heves megyében 80 kilométernyi alsóbbrendű útszakasz újul meg a program keretében - hangzott el az útavatón.

Forrás: MTI Eco