NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Európai uniós támogatással épített kerékpárutat Baracska2009. november 20.

Európai uniós támogatással épített kerékpárutat a község központjától távol eső vasútállomás biztonságos megközelítésének elősegítésére Baracska önkormányzata. A 46 millió forintos költséggel elkészült beruházást pénteken avatták fel.

A Közép-Dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett pályázaton - az Új Magyaror-szág Fejlesztési Terv keretében - 32 millió forintot nyert a község önkormányzata - mondta el az MTI-nek Boriszov Zoltán polgármester.

A pályázati pénzből, valamint az önkormányzat által hozzátett 14 millió forintos önrészből 704 méter hosszan építették ki a 2,6 méter széles, biztonságos bicikliutat, valamint annak részeként, a vasútállomásnál egy fedett kerékpártárolót. Bár az önkormányzat évi 9 millió forintos költséggel helyi autóbuszjáratot üzemeltet, annak menetrendje nem tudja követni a Baracskára szinte félóránként befutó vonatok érkezését, indulását. Ezért a vasútállomásra igyekvők egy része eddig csak a forgalmas közút mellett gyalogolva, vagy kerékpározva tudta elérni az állomást.

Forrás: MTI Eco