NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

TIOP 3.4.1 és a TIOP 3.4.2 konstrukciók társadalmi egyeztetésének lezárása, az egyeztetés során született megállapodás közzététele2009. november 25.

A „Bentlakásos intézmények kiváltása, új kapacitások létesítése (TIOP 3.4.1)” valamint a ”Bentlakásos intézmények korszerűsítése (TIOP 3.4.2)” pályázati felhívás-tervezetekhez a pályázatok partnerségi véleményezési eljárásában a pályázatokat alapvető céljaiban megkifogásoló vélemény érkezett, amely számos szakmai szervezet együttes álláspontjára hivatkozik.

Az NFÜ elnöke kezdeményezte a nevezett pályázati konstrukciókért felelős SZMM szakminiszternél, hogy a folyamatban lévő partnerségi véleményezés keretébe befogadva, kerüljön sor egy személyes szakmai egyeztetési folyamatra a véleményt küldő szakmai szervezetek képviselőivel, a minisztérium vezetésével és az Irányító Hatóság bevonásával. A szóban forgó egyeztetés lefolytatása a szaktárca és a civil szervezetek közötti megállapodás megkötésével zárult 2009. november 4-én.  A megállapodást az NFÜ honlapon, mellékelten közzé tesszük valamennyi érdeklődő szervezet számára.

A fentiek figyelembevételével a partnerségi véleményezés folyamatát lezárjuk, s a civil szervezetek képviselőinek bevonásával a Pályázati Előkészítő Munkacsoport keretei között megkezdjük a pályázati dokumentációk átdolgozását. A megállapodásnak megfelelően a Közép magyarországi Operatív Programban tervezett hasonló tartalmú konstrukciók hasonló elvek mentén kerül kidolgozásra és a fenti konstrukciókkal egy időben jelenik majd meg.

A pályázati konstrukciók tervezett megjelentetése: 2010. I. negyedév. A kiírásra kerülő pályázatok társadalmi egyeztetése az NFÜ honlapon elérhetőségét biztosítjuk.

Az NFÜ maximálisan törekszik a társadalmi és szakmai elvárások megismerésére, figyelembe vételére, ennek érdekében az átdolgozott pályázati dokumentációk ismételten társadalmi egyeztetésre kerülnek.