NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Több generációs közösségi tér Bábolnán2009. november 25.

Ünnepélyes keretek között adták át Bábolnán a „Bábolna város központjában több generációs aktív szabadidő eltöltésére alkalmas közcélú tér kialakítása” elnevezésű projektet, amelynek megvalósítására 76 097 300 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a város önkormányzata a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében kiírt „Kistelepüléseken településkép javítása” pályázat keretében. A beruházás összértéke meghaladja a 84,5 millió forintot.

A felújításra került területen olyan aktív szabadidő eltöltésére alkalmas, több generáció által látogatható teret alakítottak ki, ahol a helyi lakosok és a városba látogatók kellemes környezetben, kulturált keretek között tudják akár családi körben szabadidejüket eltölteni. A beruházás során nemcsak a gyermekek, de a felnőttek által kedvelt és használt játékeszközöket helyeztek el az érintett területen, megújult és térkőburkolatot kapott a Polgármesteri Hivatal előtti tér, a projekt keretében parkosításra is sor került valamint a térhez kapcsolódva parkoló létesült a város központjában.

Mi magyarok nagyon szeretünk ünnepelni. Most egy települési, közösségi ünnepre került sor. Méltán ünnepelhetünk és lehetünk büszkék, hiszen egy olyan fejlesztés végére ért Bábolna város önkormányzata, amelyért nagyon sokat tett és épülésére-szépülésére szolgál a településnek- fogalmazott köszöntőjében a település polgármestere, dr. Horváth Klára, aki a folytatásban köszönetet mondott, majd emléklapot is átadott a projektben résztvevőknek: tervezőknek, pályázatíró cégeknek, kivitelezőknek. Nekik dr. Horváth Klára azt kívánta, hogy még sok hasonló sikeres projektben legyen részük, hisz ahogy fogalmazott, minden településnek szüksége van ilyen fejlesztésekre, hogy a környezete megújulhasson, szépülhessen.

A régióban 16 városközpont újulhatott meg több, mint 11 milliárd forintos uniós támogatással, ebből 4 Komárom-Esztergom megyében- emlékeztetett avatóbeszédében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
Pál Béla kiemelte, a komáromi kistérségben Bábolna, az egyik legsikeresebben pályázó település. A város önkormányzata a pályázatokon belül azokat tartotta a legfontosabbnak, amelyek az itt élő emberek életminőségét nagymértékben javítják, amelyek biztosítják, hogy a felnövekvő nemzedék korszerű körülmények között tanulhasson. A nyertes projekteknek köszönhetően a most elkészült beruházáson túl 101 millió forintos uniós támogatással egészségügyi központ létesül Bábolnán valamint 193 millió forintos uniós támogatással újul meg a helyi általános iskola- hangsúlyozta Pál Béla.

Az ünnepi beszédeket valamint az óvodások műsorát követően dr. Horváth Klára polgármester, Pál Béla a KDRFT elnöke valamint Keleti György a térség országgyűlési képviselője vágták át a nemzeti színű szalagot, majd a gyerekek birtokba is vették az új park játszóeszközeit.

Forrás: RégióRégia.hu