NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a felújított csorvási iskolát2009. november 26.

Összesen tizenhárom pályázaton nyert közel 3,3 milliárd forintot tizenegy Békés megyei település iskolafelújításra a Nemzeti Iskolafelújítási Programban.

Ennek egyik haszonélvezője Csorvás, ahol csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között a megújult, 105 éves, egykoron zárdaiskolaként funkcionált oktatási intézményt, mely egy közösségi térrel is kibővült. Több pályázati sikertelenség után, negyedik kísérletre nyert forrást az önkormányzat arra, hogy az ódon, a XXI. század követelményeinek meg nem felelő épületet felújítsa. A 200 milliós beruházás nyáron kezdődött, 4 hónap alatt teljesen megújult, modern körülmények közé várják mostantól a diákokat.

Szilágyi Menyhért polgármester felelevenítette a több éven át tartó forráskeresés időszakát, majd maga is azokra az időkre emlékezett, amikor 1959-ben először átlépte ennek az iskolának a küszöbét és pedagógusként dolgozott e falak között.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter elismerésének adott hangot, jelezte, Békés megye számos települése  élt az iskolafelújítási programmal, most zajlik az elmúlt 50 év legintenzívebb felújítási folyamata. Ennek köszönhetően országosan is megújulnak az elavult oktatási intézmények. Azt is örömtelinek nevezte, hogy a közelmúltban egy bölcsődei csoportot avatott Csorváson, most pedig egy másik korosztály számára adhatja át ezt az épületet. Fetser János országgyűlési képviselő is diákéveire emlékezett, majd a diákok ünnepi műsorral tették még emlékezetesebbé e napot.

Az épületben minden nyílászárót kicseréltek, modernizálták a fűtést és a világítást, átalakították az irodákat, ezzel két tantermet nyertek. Új helyiségbe telepítették a számítástechnika szaktantermet. A felújított terület nagysága 1862 négyzetméter, a bővítményé 565 négyzetméter, amit közösségi térként használnak a diákok. A külső megújulás a belső, tartalmi újdonságokkal lesz teljes. Szinte minden tanterembe új bútorok, taneszközök, az integrált oktatás kellékei kerültek.

Forrás: Békés Megye Online