NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat az adósságcsapda elkerülésére2009. november 30.

Kiírásra került a TÁMOP 5.3.5/09/1 jelű, „Kísérleti program az adósságcsapda megelőzése érdekében” című pályázat.

A szegénységben élők élethelyzetének javítását és a családok adósságcsapda-helyzetének elkerülését célzó új eljárások, módszerek, kísérleti programok kidolgozására és azok gyakorlati alkalmazására jelent meg 500 millió forintos keretösszegű európai uniós pályázat az ország 33 leginkább hátrányos helyzetű kistérségében.

A konstrukció keretében többek között külföldi példák, tapasztalatok feldolgozására, azok hazai alkalmazási módszertanának kidolgozására, egyéni, csoportos és közösségi szociális munkaformák alkalmazására és ilyen jellegű programok indítására, szakmai együttműködési hálózat kialakítására, szakmai műhelyek, konferenciák szervezésére, a társadalmi integrációt segítő szolgáltatásokra, valamint adósságrendezési és -kezelési tanácsadásra igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében adósság-megelőzési, adósságkezelési tevékenységet folytató non-profit és egyházi szervezetek, vagy ilyen tevékenységet bevezetni szándékozó önkormányzatok, önkormányzati szervezetek és önkormányzati társulások nyújthatnak be pályázatot önállóan, illetve legfeljebb öttagú konzorciumot alkotva.

Az összesen 500 millió forintos keretösszegű pályázaton igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 40 millió és 60 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka.

A pályázatok benyújtására 2009. december 15. és 2010. február 15. között van lehetőség.