NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Nagy támogatást kap a Ganz Villamossági Gyár utódja2009. november 30.

Több mint 1 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a CG Electric Systems Hungary a Közép- Magyarországi Operatív Program (KMOP) pályázatán elnyert 1,1 millió euró támogatásnak köszönhetően. A támogatási szerződést hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá a CG Electric tápiószelei telephelyén.

Az összesen 1,2 milliárd forintos fejlesztés során korszerű, nagy teljesítményű 765 kilovoltos transzformátort hoz létre és épít meg a társaság május végéig - mondta Luspay Zoltán, a vállalat vezérigazgatója. A munkálatok közel 250 szakember közreműködését igénylik - idézte szavait az MTI-Eco. A vezérigazgató elmondta, később 14 ilyen nagy teljesítményű berendezést építenek, amelyeket Indiába szállítanak. Ennek révén mintegy 9 milliárd forintnyi többlet árbevételt könyvelhet el a cég, s közel 20 új munkahelyet hoz létre.

A KMOP pályázat elnyerése a transzformátor fejlesztésen keresztül a CG más üzletágainál, például a készülékgyártásban és a forgógépek gyártásában is újabb fejlesztéseket generál, amelyekhez remélhetőleg más pályázati forrásokat is be tud vonni a vállalat.

A CG elődjét több mint 130 évvel ezelőtt alapították Ganz Villamossági Gyár néven. A Ganz Transelektro Villamossági Zrt. 2006-ban csatlakozott a Crompton Greaves (CG) csoporthoz. A magyarországi vállalat három telephelyen, Budapesten, Szolnokon és Tápiószelén több mint 750 főt foglalkoztat. A legutóbbi üzleti évben, tavaly április elseje és az idén március vége között 18 milliárdos árbevételt ért el a cég, aminek a 90 százaléka exportból származik. A CG-nek a három telephelyen 4 gyártó és 2 szolgáltató üzletága van.

Forrás: Napi Gazdaság