NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a kibővült Győri Ipari Parkot2009. december 3.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programjának keretében mintegy 650 millió forintból valósulhatott meg a Győri Ipari Park bővítése. A projektet közel 138 millió forinttal támogatta az unió.

A Győri Ipari Park keleti részét érintő bővítéssel kapcsolatos beruházás a mai napon került átadásra. Az új, 17,5 hektáros összterületen ugyanolyan infrastruktúrát építettek ki, mint a park már meglévő részein, így kiépült a gáz-, az elektromos, a víz- és a szennyvízhálózat, a telekommunikációs hálózat, valamint tűzi víz-tározókat is kialakítottak.

Több telket már el is adtak azok közül, amelyeket most alakítanak ki a Győri Ipari Park keleti részén, a Tibormajori út mentén. Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezetője elmondta, ez annak is köszönhető, hogy a Regionális Fejlesztési Ügynökség egy másik pályázaton kisvállalkozások számára hirdetett támogatást telephelyfejlesztéshez, és több pályázó a bővítési területen foglalt le magának telket. Az ütemezés szerint egyébként ezek a vállalkozások jövő év elejétől kezdhetik el beruházásaikat az ez év végére kialakított közművesített, 2000-5000 négyzetméter nagyságú telkeken.

Az ipari park vezetői arra számítanak, hogy 2-3 éven belül 15-20 cég kap helyet a
17,5 hektáros területen. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007-2009 közötti időszakában minden évben meghirdetésre kerültek ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak fejlesztését, a barnamezős területek revitalizációját célzó pályázati felhívások.

A kiírások keretében 162 darab pályázat részesült támogatásban, több mint 42 milliárd forint került megítélésre, melyből 25,12 milliárd forint már leszerződött, és közel 7 milliárd forint már kifizetésre is került. A projektek közül 15 már megvalósult. 2007-2013-as időszakra ipari terület, ipari park, inkubátorház fejlesztésére összesen 100 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Forrás: UniósPénz.hu