NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Két és félmilliárd forintos uniós támogatást kapott főiskola2009. december 8.

Újabb állomásához érkezett - elkészült az infotér - a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című projekt, amely a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból (TIOP) elnyert közel 2,5 milliárd forintos uniós támogatásból valósul meg.

A 32 hónapos projekt 2009. április 1-jével indult, és 2011. november 30-án zárul. tt. A projektben a teljes körű informatikai fejlesztés, illetve a labor-, műhely- és szaktanterem korszerűsítések mellett három építési beruházás is szerepel: oktatás-módszertani központ építése a Tanítóképző Főiskolai Karon, infotér kialakítása a GAMF Karon, és egy homokbányai laktanya épület felújítása, amelyben tudósház működik majd.

A projekt indulása óta megkezdődött az oktatás-módszertani központ építése - amely hamarosan tető alá kerül -, és megtörtént a központi rendszerhelyiség átalakítása. Ezeken kívül elkészült az úgyneveztt infotér, amelynek 2009. december 10-én tartják az ünnepélyes avatását. A GAMF Kar könyvtára egy olyan épülettömbben helyezkedett el, amelynek a középső részét az olvasótermek által U-alakban közrefogott tornaterem foglalta el. 2009 áprilisában azonban a főiskola felavathatta a saját beruházásban elkészült új sportcsarnokot, így a korábbi tornaterem felszabadult. Ennek helyén alakította ki az intézmény az új, galériás infoteret.

A régi könyvtár rész és az infotér egybenyitva - a korábbi alapterület több mint kétszeresén - most már 1200 négyzetméteren fogadhatja a látogatókat. Az infotér kialakítása a TIOP projekt keretében 106 millió forintba került, a könyvár rész felújítására a főiskola saját forrásból 70 millió forintot fordított.

Forrás: UniósPénz.hu