NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az „Első lépés” - alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai" (TAMOP 5.3.1.C) pályázat2009. december 9.

Egyeztetési időszak: 2009. december 9. - december 19. 12 óra

A jelen pályázati kiírásban megfogalmazott ún. „első lépés” típusú programok esetén a súlyos leszakadással, társadalmi kirekesztődéssel küzdő csoportok sikeres munkaerő-piaci (re)integrációját szükségszerűen megelőző állapotot jelöljük ki célként, amely elsősorban a szociális munka (egyéni esetkezelés, csoportmunka, közösségi munka), és más humánszolgáltatások eszközeivel érhető el.

Cél az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező, munkavállalásukban korlátozott emberek önálló életvitelének, foglalkoztathatóságának és társadalmi integrációjának javítása, egyéni fejlesztési terveken keresztül. Az egyéni fejlesztések során az egyéni igényeknek megfelelő szociális szolgáltatások biztosítása, egyénre szabott, támogató szociális munka, az információk, szolgáltatások, támogatások érthetővé, elérhetővé tételével, az önálló életvitelhez és a munkavállaláshoz szükséges kulcskompetenciák megerősítése, képzési programokba való bekapcsolódás elősegítése történhet. A foglalkoztathatóság javítása érdekében lehetőség nyílik a munkakipróbálásra is. Az egyéni fejlesztés végrehajtása során fontos szempont a foglalkoztatási és más szakterületek bevonása, együttműködések kialakítása.

Fontosnak tarjuk, hogy az első Nemzeti Fejlesztési Terv (2004-06) keretében történt fejlesztések és eredmények beépüljenek, hasznosuljanak az Új Magyarország Fejlesztési Terv (2007-13) konstrukciói során. A HEFOP 2.2.2. központi projektben, melynek vezérgondolata a munkaügyi és szociális szolgáltatások összehangolása volt a hatékonyabb ügyfél ellátás érdekében számos eszköz került kifejlesztésre. Jelen programban az egyéni esetkezelésre vonatkozóan kidolgozott eljárásrend és az egyéni szolgáltatási és fejlesztési tervvel kapcsolatos szakmai, tartalmi elvárások tekintetében a HEFOP 2.2.2. projekt keretében kidolgozott és tesztelt módszertan és sablonok kerülnek felhasználásra, amelyek egy online rendszer keretében lesznek hozzáférhetők. Az online rendszert jelen felhívásban nyertes  pályázóknak is használniuk kell.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat december 19-én 12 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.