NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb projekteket adtak át a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében2009. december 9.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg. Az écsi és ravazdi óvoda korszerűsítését, valamint az écsi általános iskola bővítését és felújítását több mint 330 millió forint uniós támogatás segítette.

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 2009 decemberéig több mint 330 iskolafelújítási projektről született végleges támogatói döntés a hét fejlesztési régióban. 215 projekt esetében megkezdődött a munka, ebből 30 projekt már befejeződött.

A program keretében Écs és Ravazd községek önkormányzatai közös pályázatot nyújtottak be a közoktatási társulás három épületének korszerűsítésére és új épületszárny építésére. A beruházás során az écsi általános iskolában új épületszárnyat építettek, így mostantól minden évfolyam egy épületben tanulhat. A projekt keretében felújították a régi épületeket is. Kialakítottak egy olyan étkezőt és konyhát, amely képes ellátni az écsi és ravazdi közoktatási intézményeket. Az épület komplex akadálymenetesítése is megvalósult lift beépítésével, valamint megépült az új és régi épületszárnyat összekötő aula. Az udvar biztonságossá tételéhez feltétlenül szükséges volt új kerítés építése. A projekt lehetőséget biztosított az iskola régi és új épületrészének IKT eszközök fogadására alkalmas környezetének kialakítására is. Az iskolában létrehoztak egy modern természettudományi szaktantermet, továbbá folyamatban van az oktatás tartalmi színvonalát növelő oktatási eszközök beszerzése.

Az écsi Napraforgó Óvodát és Bölcsődét felújították, megerősítették az épület tetőszerkezetét és kicserélték a tetőt. Megtörtént a nyílászárók teljes körű cseréje, az épület hőszigetelése és a kémények felújítása is. Az átalakítás során akadálymentesítették az intézményt, biztonságossá tették az udvart, és funkcionálisan átalakították a konyhát.

A ravazdi Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde épületének tetőszerkezetét kicserélték, az intézményt teljes körűen akadálymenetesítették, valamint megtörtént a burkolatok és a nyílászárók cseréje is. Az átalakítás kiterjedt az épületben található konyha felújítására, funkcionális átalakítására, és napkollektor üzembe helyezésére is.