NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

ROPTÉR

A Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága pilot-, minta-jellegű térinformatikai alkalmazást fejlesztett ki az NFT I és ÚMFT Regionális Operatív Programok keretében támogatást elnyert projektek bemutatásához.

Az alkalmazás neve: ROPTÉR, amely a www.ropter.nfu.hu címen érhető el.

A ROPTÉR Google- és speciális ROP-térképeken teszi megismerhetővé a támogatott projekteket, melyek között különböző szűrési feltételek szerint lehetséges böngészni:

  • Térbeli elhelyezkedés szerint (régiótól a kistérségi besoroláson keresztül a településig).
  • Tartalom szerint (OP-tól témán, altémán, felhívás számán, nevén át kedvezményezettig).
  • Egyéb, adminisztratív szempontok szerint (Eljárásrendtől az akciótervi időszakon, szerződés dátumán, szerződés összegén, kifizetés összegén, megvalósítás kezdő és befejező dátumán át egészen a projekt lezárásáig, azaz a megvalósult projektekig).

A szűrési feltételek kombinálhatóak, a szűrési eredmények excel táblázatba kimenthetők.

A szűrések megjelenítése a rendkívül magas projektszámra tekintettel több formát is ölthet:

  • Kumulált megjelenítés, amely gyors lekérdezést tesz lehetővé, ezáltal kistérségi szintig darabszám szerint kumulálva jelennek meg a projektek, majd nagyításra váltanak ikonnézetbe.
  • Ikonszerű megjelenítés, amely 33 altéma szerinti ikonnal ábrázolja a támogatott projekteket megvalósítási helyükön. A megjelenítés igen időigényes, ám optimális projektszámnál gyors és látványos térképeket eredményez.
  • Pontszerű megjelenítés, amely a projekteket 6 főtéma szerint mutatja megvalósítási helyükön.  

Valamennyi projekt megvalósítási helyszínei elsődlegesen az EMIR-ben rögzített címek szerint kerülnek geokódolásra az NFÜ támogató döntések, azaz a kötelezettségvállalás megtörténtét követően automatikusan, mely címeket szükség szerint a Közreműködő Szervezetek pontosítanak, illetve egészítenek ki „berajzolt helyszínekkel” pl.: kerékpárút, vagy útfelújítás nyomvonalával.

A szűrési eredmények, a további helyszínek és a berajzolt helyszínek opcionális kiválasztása mellett, a kimentés fülről linkként továbbíthatóak.

A ROPTÉR valódi web2-es, interaktív alkalmazás kíván lenni, amely lehetővé teszi, hogy a szabadon elérhető, és folyamatosan frissülő tartalmú Google maps térképen megjelenő NFT és ÚMFT projektekhez képek, videók, weblap címek, bővebb leírások kerülhessenek feltöltésre, melyeket a támogatott projektgazdáknak is lehetőségük van módosítani, kiegészíteni jelszavuk segítségével a pályázati tájékoztató felületen keresztül.

A ROPTÉR tájékoztatást biztosít a megvalósított, lezárt NFT I. ROP eredményeiről, az ÚMFT ROP-ok előrehaladásáról, és hosszútávon biztosítja a 2004-2013. között támogatásban részesülő ROP projektek közös felületen történő bemutatását, széleskörű megismerhetőségét.