NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb milliárdos fejlesztések a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben2009. december 10.

Csaknem 3 milliárd forintos fejlesztést hajtanak végre 2010 végéig a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, a projekt megvalósítása 899 millió forint támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Programjának keretében. A támogatási szerződést ünnepélyes keretek között csütörtökön írták alá.

A beruházás közvetlen célja, egy olyan többgenerációs fürdő és egészségturisztikai központ létrehozása, ahol a fiatalok és idősek, valamint a kisgyermekes családok egymástól elkülönítve, mégis együtt tudnak pihenni, regenerálódni - mondta el az MTI-nek még a szerződés aláírása előtt Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A fürdőfejlesztés meghatározó eleme egy egész éven át működő új családközpontú fedett fürdőszárny, amelyben a gyerekzóna részeként pancsolómedencét, két csúszdával és játékokkal felszerelt gyermekmedencét, ehhez kapcsolódóan pedig a szülők számára egy olyan pezsgőmedencét alakítanak ki, ahonnan figyelemmel kísérhetik gyermekeik fürdőzését - fűzte hozzá. Vancsura Miklós elmondta azt is, hogy az épületszárny emeleti részén kiépülő pihenőrészben lehetőség nyílik majd pihenőrészben filmek nézésére, zenehallgatásra, de a helyiség átmenetileg lezárva alkalmas tehető akár kisebb szakmai tanácskozások, konferenciák megtartására is. Szintén a beruházás részeként átépítik a jelenlegi szabadtéren lévő óriáscsúszdákat, a régi kör alakú hullámmedence átépítésével egy gyermek-élménymedencét alakítnak ki, és egy újabb külső gyógymedencével is kiegészül a létesítmény. Bővül a fürdőben lévő szaunavilág is, további finn szauna, jégbarlang, sókamra, jakuzzi medence és élményzuhany épül, valamint egy vitaminbárt is kialakítanak és bővítik a szaunavilághoz tartozó mediterrán hangulatú pihenőteret is.  

Vancsura Miklós hangsúlyozta: az építkezés ideje alatt a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő továbbra is fogadja majd a látogatókat és mindent megtesznek azért, hogy a vendégek pihenése zavartalan legyen.

Forrás: MTI Eco