NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egymilliárdos csapadékvíz-beruházás2009. december 12.

A jövő év végére akár már meg is oldódhat Kecskeméten a Hunyadivárosiak, és az aluljáró környékén élők esővíz elvezetési problémája. Tavasszal elkezdődhetnek a „CS–2–0–0 csapadékvíz csatorna építése” elnevezésű projekt munkálatai a Kuruc tér–Nap utca–Kuruc körút térségében. (A Cs–2–0–0 főgyűjtő csapadékvíz-csatorna a Rákócziváros, Hunyadiváros, és a Vacsihegyi térség csapadékvizeit vezeti le a Csukás-érbe.)

- A Kuruc tér-Bem utca kereszteződéséig tartó mintegy 960 méteres szakaszon rendkívül szűk keresztmetszetű és nagyon rossz állapotú a csatornarendszer, ami már a közeli lakóépületek állagát is veszélyezteti. Jelenleg itt a legsürgetőbb a gerincvezeték cseréje, ezért kezdik ezen a szakaszon a beruházást – fogalmazott Sütő Vilmos, a Bácsvíz Zrt. főmérnöke a projekt nyitórendezvényén a városházán.   

Zombor Gábor polgármester azt hangsúlyozta: Évek óta jelentős elmaradása van a városnak a csapadékvíz-csatorna fejlesztés területén. Az esővíz a város több pontján okoz időről időre komoly gondokat, és bár a csatornaépítés mindig nagy felfordulással jár, ezekre a „kevésbé látványos” fejlesztésekre is rendkívül nagy szüksége van a városnak. A polgármester azt is bejelentette: a „CS–2–0–0” projekttel szinte párhuzamosan elindul az úgynevezett „CS–3–0–0” csatornaépítési beruházás előkészítése is, a szerződést még az idén aláírják. Ez a beruházás a máriavárosiak, (elsősorban a Petőfi Sándor utca-Kőhíd utca környékén élők) esővíz-elvezetési problémáira jelent megoldást.

A csapadékvíz-csatorna építési munkálatai a jövő év tavaszán, de legkésőbb a nyár elején elkezdődnek. A projekt a tervek szerint 2011 tavaszán fejeződik be. A Kuruc körúti beruházás megvalósulására 500 millió forint pályázati pénzt is nyert a város.

Forrás: BAON.hu