NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Gyermek- és szaunavilág épül Mórahalmon2009. december 15.

880 millió forintból fejlesztik tovább az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szolgáltatásait. Gyermekfürdő és szaunapark épül.

Többszintes kaland- és élménymedence, gyermek- és bébipancsoló, két fedett csúszda kap majd helyet az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő új, önálló épületszárnyában. Míg a fiatalok szórakoznak, a szülőket és nagyszülőket termál ülőmedence, jacuzzi, kneipp-medence, jégkásakút és szaunapark várja. A speciálisan gyermekek számára tervezett élményfürdőben a családcentrikus szemlélet jegyében gyermekfelügyelettel ellátott játszósarok, pelenkázó és konyha is helyet kap majd.

Mórahalom az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Programban nyert támogatást a fürdő fejlesztésére: a 880 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 440 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap. A beruházás alapkövét kedd délelőtt tette le a fürdőben Nógrádi Zoltán polgármester, Balogh László, a DARFÜ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Albel Andor, a Dél-Alföldi Termálklaszter elnöke.

A fejlesztés révén több mint 3000 négyzetméterrel bővül a fürdő, mintegy 400 négyzetméterrel a vízfelület. 8 új szolgáltatás kap helyet. A megnövekedő gyógyvíz-szükséglet fedezésére egy tartalék termálkutat fúrnak.

A bővítéssel párhuzamosan pedig zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő, négycsillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése, valamint a háromszintes egészségcentrum, azaz kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítása is.

Forrás: Délmagyar.hu