NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós forrásból épült korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer Makádon2009. december 17.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 135 millió forintból korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és befogadó tó létesült Makádon. A beruházás ünnepélyes átadására december 16-án került sor.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében jelenleg 101 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban, a megítélt támogatások értéke több mint 20 milliárd forint.
A több mint 121 millió forintos uniós támogatással, összesen közel 135 millió forint értékű projekt eredményeként Makád mély fekvésű, vizenyős területén 12 utca csapadékvíz elvezetését oldották meg, illetve a csapadékvíz gyűjtőnek kijelölt három hektár területű tó kotrásával, természetes nádszűrő kialakításával 1,5-2 méter mélységű szikkasztó tavat alakítottak ki. A beruházással a csapadékvíz elevezetésének megoldása mellett az utcák arculata is megváltozik, és a tó környékének rendezésével hasznos, egy majdani szabadidő központ alapjait megteremtő színfolttal gazdagodik a település.

A Regionális Operatív Program környezetvédelmi fejlesztéseket támogató fejezetében a 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 101 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 20,78 milliárd forint, a beruházások nagysága pedig meghaladja a 23 milliárd forintot. Pest megyében 16 település nyert támogatást vízrendezési projektjeihez, a megítélt támogatás több mint 5,4 milliárd forint, a beruházások összértéke pedig több mint 6 milliárd forint.