NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Szolgálni a minőségi oktatást - Uniós támogatásból fejlesztik 2009. december 17.

Több mint 100 millió forintot nyert a veszprémi Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltára, a projektnyitót szerdán tartották.

Az országos dokumentumküldő rendszer koncepciójának kidolgozására, a szerzői jog által védett tartalmak elektronikus formában történő szolgáltatására, könyvtári szolgáltatások fejlesztésére 102 millió forint támogatást nyert a Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltára. A feladatra, melynek költségeit teljesen fedezi az uniós támogatás, november 1-jétől másfél év áll a veszprémi intézmény rendelkezésére, tájékoztatott dr. Egyházy Tiborné projektvezető.

A Társadalmi Megújulás Opereatív Program (TáMOP) keretében megvalósuló projekt célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális dokumentumhasználati jogosultság fejlesztését, ugyanakkor a hozzáférés területi különbségeinek csökkentését.

A Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltára a program keretében egy olyan országos dokumentumküldő rendszer koncepcióját dolgozza ki, amely fontos láncszeme a Tudásdepó Expressz országos célkitűzésének, ugyanakkor a projekt során számos helyi jellegű informatikai hálózati fejlesztés is megvalósul. Így például a hálózaton elérhető egyetemtörténeti gyűjtemény, az egyetem tudományos életét bemutató publikációs gyűjtemény kialakítása.

A TÁMOP - Tudásdepó Expressz projektnyitó rendezvényét tegnap tartották az egyetemi könyvtár és levéltárban, az előadók országos könyvtári fejlesztésekről, uniós támogatásokról tájékoztattak.

Forrás: Veszprém Megyei Napló Online