NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új iskola épül Sándorfalván2009. december 16.

Közel 600 millió forintból építi újjá iskoláját Sándorfalva – a sportcsarnokkal, óriási aulával, melegítőkonyhával ellátott létesítmény alapkövét szerdán tették le.

Két kisdiák is lapátolt némi homokot az épülő sándorfalvi iskola alapkövére szerdán – a tervek szerint jövő augusztusra elkészül a Pallavicini városfejlesztési koncepció egyik legfontosabb eleme, az 595 millió forintból megvalósuló oktatási intézmény.

– Az iskola bővítésére 496  millió forint támogatást nyert a fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulása a Dél-Alföldi Operatív Programban meghirdetett pályázaton. Az önerő 100 millió forint, ennek felét a kistérség révén pályázaton nyertük meg, a többit kötvénykibocsátásból finanszírozzuk – tájékoztatott Kakas Béla polgármester.

Az eddig négy helyszínen működtetett iskola helyett egy korszerű, egységes intézményt alakítanak ki az Alkotmány körúton, a felszabaduló ingatlanokat hasznosítja az önkormányzat. – 3 ezer négyzetméterrel bővül az iskola. 19 új tanterem, sportcsarnok, aula, 150 fős melegítőkonyha épül. Utóbbi két helyiség ezer négyzetméteres közösségi térré nyitható össze, egy ilyen már nagyon hiányzott a városnak – mondta el a polgármester.

– Az alsósok és felsősök külön épületben tanultak eddig, s egy közeli vendéglátóhelyre jártak át ebédelni. Ezt a helyzetet szüntetjük meg – közölte a 600 gyermeket nevelő intézmény igazgatója, Nógrádi Erika.

Az iskola keleti szárnyának bontását novemberben kezdte el a kivitelező Strabag MML Kft., s már kész is van vele. – A nagy zajjal, felfordulással járó munkákat hétvégén végezték el, az oktatás folyamatosan zajlik, bár átszerveztük: korábban kelnek a gyerekek, nulladik órájuk is van – hallottuk az igazgatótól.

Forrás: Délmagyar.hu

Sándorfalvai iskola látványterve