NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Vonalkód- és PDF dokumentum-generálás a kitöltőprogramoknál

A pályázati kitöltő programokkal kapcsolatban az utóbbi időben gyakran felmerült problémák megoldása az alábbiakban olvasható.

1. Nem jelenik meg a PDF exportban a vonalkód, bár nincs javítandó hiba az érintett xdat file-ban (Windows XP/Vista/Windows7)

  • a. Ha a vonalkód azon a számítógépen nem jelenik meg, amelyen a kitöltőprogramot telepítették, akkor az alábbi internet-címről kell letölteni a vonalkód-generáláshoz szükséges betűkészletet: http://www.idautomation.com/fonts/free/IDAutomationCode39.zip
  • b. Ha a vonalkód olyan számítógépen nem jelenik meg a PDF dokumentumban, amelyen nem telepítettek kitöltő programot, ugyanakkor a PDF dokumentumban megjelenik a számsor, tehát a kitöltés helyes volt, akkor az alábbi internet-címről kell letölteni a vonalkód-generáláshoz szükséges betűkészletet: http://www.idautomation.com/fonts/free/IDAutomationCode39.zip


Mindkét esetben a letöltött csomag kitömörítése után a benne levő INSTALL.exe nevű állományt kell futtatni, ezzel telepítjük betűkészletet. Továbbá mindkét esetben előfordulhat, hogy rendszergazdai jogosultság szükséges ehhez a művelethez. (Alternatív esetben elég a kitömörítés után az „IDAutomation.com Free Code 39 Font” néven található könyvtárból az „IDAutomationHC39M.ttf” állományt bemásolni a c:\Windows\Fonts könyvtárba. Előfordulhat, hogy ehhez a művelethez is rendszergazdai jogosultságra van szükség.)


2. A program nem hozza létre a PDF-dokumentumot és a következő hibaüzenetet adja: „This font is not TrueType: Small Fonts” vagy „Ez a betűtípus nem TrueType: Small Fonts” (Vista/Windows7).

Ebben az esetben az NFÜ honlapjáról az adott kitöltőprogram új verzióját kell letölteni. Az ilyen jellegű problémákat kizárólag a 2009.december 15-e után megjelent kitöltőprogramok kezelik jól, ezért abban az esetben, ha csak ennél korábbi verziót talál az Ön által igényelt kitöltő programból, kérjük, érdeklődjön a Központi Ügyfélszolgálat elérhetőségein munkatársainknál!

Amennyiben a fent leírt módok egyikével sem sikerült vonalkódos PDF-dokumentumot létrehoznia, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Központi Ügyfélszolgálat elérhetőségein munkatársainkkal: